Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tvarohové lívance

10. 6. 2014

 Ingredience:

  • 3 lžíce              polohrubá mouka
  • 2 kusy              vejce
  • 2 lžíce              olej
  • 140g                mekký tvaroh
  • 200ml               mléka (muže být i plnotučné)
  • 1 špetka           soli
  • 1 lžíce               cukru
  • Dále: Tuk na pánev,džem (podle chuti),cukr na posypání 

Postup přípravy receptu:

 

  • Vejce rozšleháme s mlékema cukrem, přidáme mouku, olej a špetku soli, rozetřený tvaroh. Vymícháme hladké řídší těsto.
  • Pánev na lívance vytřeme tukem a lívanečky pečeme po obou stranách dozlatova.
  • Před podáváním lívance potřeme džemem nebo polijeme ovocnou omáčkou či javorovým sirupem.1358778474_90332.jpg
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář