čokoládový MUFFINY
Ingredience na 12 muffínů
- formičky (pro každý kousek jednu)
- papírové košíčky
- 170 g mléčné čokolády
- 75 g másla (např. Zlatá Haná)
- 180 ml podmáslí (popř. kysané smetany)
- 100 g moučkového cukru
- 1 vejce
- 8 g vanilkového cukru
- 210 g polohrubé mouky
- 5 g prášku do pečiva (asi polovina balíčku)
- 3 g soli
- 200 g čokoládových kousků (nasekané čokolády)
Postup práce
- Předehřejte troubu na 180 °C a do formiček vložte papírové košíčky.
- V menším kastrolu na mírném ohni rozpusťte společně máslo a čokoládu. Následně nechte asi 10 minut odstát.
- Do misky si rozklepněte jedno vejce, smíchejte ho s rozpuštěnou čokoládou, cukrem, vanilkovým cukrem, podmáslím a důkladně hmotu promíchejte.
- V druhé míse spolu promíchejte mouku, kypřící prášek a sůl. Uprostřed směsi udělejte dolíček a následně do něj vmíchejte těsto z první misky.
- Muffíny pečte v předehřáté troubě po dobu 20-25 minut, dokud nebudou správně propečené. To poznáte tak, že párátko zapíchnuté doprostřed muffínu zůstane po vytažení čisté. Po vytažení z trouby nechte plech minimálně pět minut odstát.
- Muffínky můžete servírovat jak teplé, tak i čerstvě vytáhlé z chladničky.
Nakonec přidejte kousky čokolády a polívkovou lžící směs plňte do formiček.

Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář