Jdi na obsah Jdi na menu
 


čokoládový MUFFINY

 

Ingredience na 12 muffínů

  • formičky (pro každý kousek jednu)
  • papírové košíčky
  • 170 g mléčné čokolády
  • 75 g másla (např. Zlatá Haná)
  • 180 ml podmáslí (popř. kysané smetany)
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 8 g vanilkového cukru
  • 210 g polohrubé mouky
  • 5 g prášku do pečiva (asi polovina balíčku)
  • 3 g soli
  • 200 g čokoládových kousků (nasekané čokolády)

Postup práce

  1. Předehřejte troubu na 180 °C a do formiček vložte papírové košíčky.
  2. V menším kastrolu na mírném ohni rozpusťte společně máslo a čokoládu. Následně nechte asi 10 minut odstát.
  3. Do misky si rozklepněte jedno vejce, smíchejte ho s rozpuštěnou čokoládou, cukrem, vanilkovým cukrem, podmáslím a důkladně hmotu promíchejte.
  4. V druhé míse spolu promíchejte mouku, kypřící prášek a sůl. Uprostřed směsi udělejte dolíček a následně do něj vmíchejte těsto z první misky.
  5. Nakonec přidejte kousky čokolády a polívkovou lžící směs plňte do formiček.

    591-cokoladove-muffiny.jpg
  6. Muffíny pečte v předehřáté troubě po dobu 20-25 minut, dokud nebudou správně propečené. To poznáte tak, že párátko zapíchnuté doprostřed muffínu zůstane po vytažení čisté. Po vytažení z trouby nechte plech minimálně pět minut odstát.
  7. Muffínky můžete servírovat jak teplé, tak i čerstvě vytáhlé z chladničky.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář